Workshop Kombucha maken

Kombucha wordt al eeuwen door mensen over de hele wereld bereid. Het is een natuurlijke, frisse drank vol goede bacteriën, waar je eindeloos mee kunt variëren. De basis is zwarte of groene thee met suiker en een zgn. "starter", een cultuur van bacteriën en gist in een beetje kombucha. Daarnaast kun je fruit, kruiden, bloemen of zelfs koffie toevoegen om de kombucha te verrijken.
In onze kombucha-workshop leer je in 2 uur om zelf kombucha te maken. Uiteraard beginnen we met een kleine proeverij van onze huisgemaakte kombucha's en vertellen we je over het proces. Dan leer je de basisingrediënten kennen en lopen we door de basistechniek. Daarna leer je hoe je je kombucha kunt verrijken naar jouw smaak en maak je je eigen mix. 
Je gaat naar h…

Kombucha wordt al eeuwen door mensen over de hele wereld bereid. Het is een natuurlijke, frisse drank vol goede bacteriën, waar je eindeloos mee kunt variëren. De basis is zwarte of groene thee met suiker en een zgn. "starter", een cultuur van bacteriën en gist in een beetje kombucha. Daarnaast kun je fruit, kruiden, bloemen of zelfs koffie toevoegen om de kombucha te verrijken.
In onze kombucha-workshop leer je in 2 uur om zelf kombucha te maken. Uiteraard beginnen we met een kleine proeverij van onze huisgemaakte kombucha's en vertellen we je over het proces. Dan leer je de basisingrediënten kennen en lopen we door de basistechniek. Daarna leer je hoe je je kombucha kunt verrijken naar jouw smaak en maak je je eigen mix. 
Je gaat naar huis met alle kennis die je nodig hebt om aan de slag te gaan, een starter en een fles kombucha op smaak. Daarnaast krijg je een digitale reader met alle instructies, zodat je thuis gelijk verder aan de slag kunt.

Wanneer

  • Zondag 20 oktober 2024 10.00 - 12.00 uur

Prijzen

  • € 50,00

Locatie